Hilde

Als het om mountainbiken gaat was ik er al vrij vroeg bij. Toen ik bijna 7 jaar oud was kreeg ik de kleine BMX van Gijs. Na een tijdje mocht ik meerijden bij de club uit ons dorp: FMC the Whoopers. Even later was ik oud genoeg om met the Whoopers mee te doen op de mountainbike. Toen heb ik de BMX in de schuur gezet en ben ik voor de mountainbike gegaan. Niet veel later ben ik wat kleine wedstrijdjes gaan rijden bij de club.

Het enthousiasme groeide steeds sneller. Na iedere wedstrijd vond ik het mountainbiken weer wat leuker. Zo heb ik nog veel wedstrijden gereden. Ik moest nog een extra jaartje in categorie 1 blijven rijden omdat ik nog 1 jaar te jong was voor categorie 2.
Wat de mountainbike sport in mijn ogen dan zo leuk maakt? Dat is misschien nog wel het gemakkelijkst uit te leggen aan de hand van dat wat ik ervoor deed. Voordat ik ging mountainbiken zat ik op volleybal. Mijn teamgenoten deden het meer voor de gezelligheid, maar ik wilde gewoon winnen! Het mountainbiken doe je helemaal zelf, dus als er wat fout gaat is het je eigen schuld. Het is een zware, maar super leuke sport, waar je keihard voor moet trainen om je doelen te bereiken. Het leukste vind ik de wedstrijden, waar je alles moet geven voor een goede uitslag.

Website over Bart, Gijs en Hilde